За връзка с мен: Д-р Ани Димитрова ani@zdravesani.com, dr_dimitrova /Skype/, 0886 940 873

Моят подход

iinplate_1201106Аз практикувам холистичен /цялостен/ подход към здравето и общото усещане за благополучие, което означава, че  изследвам и анализирам как са свързани всички аспекти на твоя живот. Дали стресът на работа или в личните ти взаимоотношения те кара да преяждаш? Дали недостатъчният сън и липсата на енергия ти пречат да спортуваш?Кои твои убеждения и вярвания, формирани още в детските ти години, стоят в основата на предизвикателствата, с които се срещаш? Работейки заедно, ние ще наблюдаваме как всички части на твоят живот засягат здравето ти като цяло.Защото здравето представлява баланс и хармония във всички аспекти на човека – тяло, ум и душа. 

Храната и навиците на хранене са важна стъпка в моята “Система от 7 стъпки към перфектно здраве и вълнуващ живот”, но моят подход не се състои в задълбаване в калории, въглехидрати, мазнини и протеини. Нито в създаването на списъци с ограничения, забранени и разрешени храни. Вместо това, работя заедно с теб, за да създадем щастлив и здравословен живот, по един гъвкав, забавен и удовлетворяващ те начин.

Заедно ще работим за постигане на здравословните цели, които си си поставила в области като: достигане на оптимално тегло, намаляване на зависимостите от храна, по-добър и качествен сън, повишаване на енергията в тялото, освобождаване от болката и други неприятни симптоми. Докато работим заедно, ти ще разбереш по-задълбочено изборът на кои храни и начин на живот е най-добър за теб и ще въведеш дълготрайни промени, които ще повишат енергията ти, ще подобрят баланса и здравето ти. Също ще откриеш кои твои убеждения и мисловни модели стоят в основата на здравословните ти предизвикателства и ще се научиш да ги овладяваш и изчистваш.

Ето някои концепции, които ще проучим, работейки заедно:

Биоиндивидуалност:Тази концепция гласи, че всеки човек има уникални нужди от храна и стил на живот.Храната за един човек, може да е отрова за друг и затова модните диети се провалят във времето. Работейки на принципа на биоиндивидуалността, аз ще те подкрепям, за да направиш положителни промени, базирани на твоите уникални нужди, начин на живот, предпочитания и генетична обусловеност. Аз използвам персонализиран, цялостен подход, за да съм сигурна, че ще постигнеш успех!

Основна/първична храна: Лесно е да пропуснем някои от нещата, които допринасят за нашето усещане за ситост и задоволеност.И това не е само храната, която ядем, но и всички други фактори, които са част от ежедневието ни.Здравословните взаимоотношения, удовлетворяващата ни кариера, редовните физически занимания и духовната осъзнатост са важни форми на хранене.Когато тези оновни храни са в баланс, това което наистина ядем, е второстепенно.Аз ще те подкрепям в постигането на всички твои цели, от приемането на подходящата за твоето тяло храна, до постигането на един вдъхновяващ и задоволяващ те начин на живот.

Чинията на IIN /Институт по интегративно хранене/Вече не говорим за Хранителна Пирамида, а за Чиния, по-разбираемо е какво трябва да има в чинията ни, от гледна точка на Института по интегративно хранене.Тук се набляга на важността на местната, органична продукция, пълнозърнести храни, висококачествени протеини, растителни мазнини и вода.Показано е как трябва да изглежда чинията ни по време на хранене, като се набляга на важността на пропорциите и размера на порциите.За да завършим картината, чинията е заобиколена от жизнените фактори, които допринасят за нашето здраве: връзка, кариера, физическа активност и духовност.Ще те запозная с някои от най-здравословните храни на планетата и ще те науча как да откриеш кое е най-здравословно за твоето уникално тяло!

 

Готова ли си да започнеш да се чувстваш по-добре от всякога? Запиши се за първоначална опознавателна среща с мен!