За връзка с мен: Д-р Ани Димитрова ani@zdravesani.com, dr_dimitrova /Skype/, 0886 940 873

Защо е толкова трудно да се излекуваме от хроничните болести

11060861_834202523353644_5621160417129127956_nХронични наричаме тези болести и неразположения, които продължават много повече време от очакваното за излекуването им. Често получаваме болка в резултат на травма, но дълго след като травмата е отшумяла, болката продължава да присъства, понякога с години. И започва едно безкрайно ходене и лутане по доктори, изследвания, скенери, ядрено-магнитен резонанс, електромиографски изследвания, неврологични тестове, лапароскопски операции с цел диагностика, скопии и понякога лекарите просто вдигат рамене и казват, че няма никакви анатомични и физиологични причини за начина, по който се чувстваме и за страданието ни. Най-често тогава ни препращат на психиатър с думите “Болестта е в главата ви”. Какво означава това?

 

Знаете ли, че човешкото тяло може да се самовъзстановява? Когато се порежем и имаме рана с нарушаване целостта на кожата, тъканите под нея и кръвоносните съдове, тече кръв и търсим спешна помощ. Какво прави лекарят в този случай? Той почиства и дезинфекцира раната, ако е нужно я зашива, за да събере раздалечените краища и я превързва, за да не се замърси допълнително. Но кой лекува тук, кой води до затварянето и зарастването на раната и възвръщане целостта на тъканите, понякога само с малък останал белег? Нашият организъм, тялото се справя с това, защото има вграден механизъм за запазване на баланса, здравето и целостта си. Само трябва да не му пречим!

 

Човекът е многопластово същество. Освен физическо тяло, той има и емоционално, енергийно, ментално, духовно ниво и за да настъпи изцеление, е нужно да се действа на всички нива, а не само на физическото, както прави традиционната медицина. Всички аспекти на човека трябва да са ангажирани в процеса на изцеление, за да може то да настъпи.

 

Всички са чували, че тялото се самолекува, че съществува връзка между ума и тялото, и че нашите мисли създават нашата реалност, в която ние можем да бъдем неизлечимо болни или пък обратното, да постигнем перфектно здраве. И защо не можем, обаче, да приложим това знание и да постигнем здравето, което желаем? Защото на пътя ни стоят ограниченията, наложени ни от начина, по който гледаме на тялото си и болестта. Нашите мисли и емоции буквално променят биохимията в организма ни, което променя физиологията, имунната система, нервната система и води до физически промени на ниво клетки и гени. В зависимост от това, дали сме се фокусирали в мислите си към това да се борим със заболяването си и да се чувстваме жертви на медицинската система, на средата си, на живота и съдбата или да се обърнем с любов към себе си, тялото си, болестта дори, ние можем да отключим гените, които ще проявят диабет, патологично затлъстяване, фибромиалгия, мултипленна склероза или пък да ги изключим и да се върнем към състояние на здраве и баланс. Този подход обяснява и изглеждащите като медицинско чудо изцеления на хора от заболявания, смятани за нелечими от официалната медицина.

 

Аз самата успях да се освободя от повече от 20 годишна болка в кръстта, когато промених начина, по който говорех, мислех и се отнасях  със себе си, болката, тялото и емоциите си. Звучи просто, но минаха години на пътуване към себе си, осъзнаване, опознаване, разочарования, отказване и после връщане обратно на пътя, който все повече чувствах като правилния. Този път е индивидуален за всеки, но принципите са общовалидни за всички.

 

Затова в своята практика като здравен коуч, аз работя с моите клиенти за откриването, отработването и освобождаването на емоциите и мислите, които ги разболяват. Свържи се с мен за безплатна опознавателна среща, където ще чуя твоите конкретни проблеми и ще обсъдим как мога да ти помогна.