За връзка с мен: Д-р Ани Димитрова ani@zdravesani.com, dr_dimitrova /Skype/, 0886 940 873

Интервю с Ани

Откога се занимаваш със здравен коучинг и какво те накара да избереш това?

 Може би вече знаеш, но аз по професия съм лекар по дентална медицина и имах повече от 20 години практика като зъболекар, преди да се откажа да практикувам преди 2 години (през 2013г).Ясно е, че здравето е бил основният ми фокус през годините, но аз самата не бях особено здрава, а и се налагаше да се грижа за майка ми, която имаше непрекъснати проблеми с опорнодвигателния апарат-стави, гръбнак, колена, кръст…А аз, освен хронични болки в кръста, страдах от постоянни гнойни ангини (от дете) и антибиотиците все по-трудно се справяха с проблема. Дори и вече практикуващ зъболекар, аз бях на инжекции поне 2 пъти в годината заради гърлото. Като останалите мои колеги-лекари, аз вярвах, че прилагам адекватно лечение. Животът ми беше като на повечето лекари-много работа, изключително високи нива на стрес, цигари, чаша питие вечер (или две), за да отпусна напрежението и обилна вечеря (единственото време, когато семейството се събирахме около масата), гледане на телевизия и неизбежното заспиване на дивана. Не беше чудно, при този начин на живот, че имах високо кръвно налягане, висок холестерол, инсулинова резистентност, паник атаки и наднормено тегло!

Постепенно все по-активно започнах да търся алтернативни решения за здравето си. А и беше повече от ясно, че традиционната медицина не се справя толкова успешно с хроничните състояния (които влачим от години) и трябва да има нещо друго, нещо повече, нещо отвъд медицинските ни познания, което да разреши тези дългогодишни страдания.

Така съдбата ме срещна с филма “Гладни за промяна”, който преобърна целият ми живот. Същата година се записах за студент в Институт по интегративно хранене-Ню Йорк, САЩ (същият, където се бяха обучавали авторите на филма). През декември 2014 год. се дипломирах като Здравен коуч (треньор) и през 2015 стартирах практиката си “Здраве с Ани”.

По време на обучението имах възможност да се запозная и експериментирам с над 100 хранителни режима, да се вдъхновявам от лекциите на преподаватели като Дийпак Чопра, Андрю Вейл, Пол Епщайн-лекари натуропати, експерти на връзката ум-душа-тяло, практикуващи холистични подходи и най-вече лечение чрез промяна в храната, начина на живот и подмяна на мисловни модели в подсъзнанието ни, които ни пречат да сме здрави, щастливи и успешни.

За 2 години успях да се освободя от болките в кръста, от гнойните ангини и ежегодните настинки, грипоподобните състояния, липсата на енергия, неспокойния сън, нормализирах кръвното си налягане…Успях да помогна и на мои близки и познати да нормализират нивата на холестерола (проблем с 5 годишна давност, чиято алтернатива бяха лекарствата), да нормализират теглото си, да балансират нивата на кортизола, да се справят с постоянното подуване и газове в корема и още…и всичко това без лекарства, за много по-кратко време, отколкото се бяха надявали и много по-лесно отколкото бяха очаквали.

Това ме вдъхнови да посветя останалите години от професионалния си живот на това да помагам на хората да върнат здравето си без лекарства, да ги подкрепям по пътя им към по-добро здраве, самоувереност, жизненост и цялостно усещане за благополучие, и повече живот в годините. На базата на натрупания опит в работата върху себе си и прекрасните резултати, които получих и с други хора, се “роди” моята “Система от 7 стъпки към перфектно здраве и вълнуващ живот”. На практика аз превеждам моите клиенти стъпка по стъпка през системата от 7 стъпки и в резултат се получава индивидуална програма за всеки, съобразена с неговите желания, особености, навици и страдания и съм до него, и го подкрепям, докато постигне резултатите, които желае по отношение на здравето и живота си.

 

Кои са твоите клиенти?

 Аз работя с жени, точно като теб, в прекрасната възраст между 40-60 години, които след като цял живот са се грижили за другите – децата, съпруга, родителите – са разбрали, че е време да се погрижат и за себе си. Техните основни предизвикателства са: наднорменото тегло и свързаните с това здравословни проблеми, които влачат с години и които се задълбочават, вместо да се излекуват – хронични болки в тялото и ставите, високо кръвно налягане, лош сън, нервност, подуване, преяждане с определени храни, мигрена, запек и пр.; 5-10-15 кг в повече; липса на енергия и вдъхновение; отслабена връзка с партньора или липсата на партньор.

 

Какво те отличава от останалите здравни специалисти?

 Това, което ме отличава от другите здравни специалисти е, че имам цялостен (холистичен) подход към здравето, не използвам лекарства и освен с физическото тяло, аз работя и с менталните нагласи, блокиращите убеждения и емоционалните травми. Така изработвам индивидуална програма конкретно за всеки, базирана на моята Система от 7 стъпки към перфектно здраве и вълнуващ живот. Използвам и различни енергийни практики, които изчистват енергийните блокажи в тялото и спомагат за постигане на цялостен баланс и хармония. Благодарение на това, моите клиенти постигат видими и трайни резултати, много по-бързо, отколкото са смятали за възможно, при това като се чувстват приятно, без да се подлагат на лишения.Не съм привърженик на “наказателните” методи на работа, чрез насилствено налагане на дисциплина, диети, силови физически тренировки, лишения и огромни усилия. Плюс това, при 95% от жените тези методи не дават трайни резултати. Основата на моят подход са релакс, забавление, състрадание, приемане, любов към себе си и окуражаване.

 

Какво се очаква от мен като клиент?

 От теб се очаква да си взела решение, че искаш да предприемеш нещо, така че да си по-здрава, да се чувстваш енергична, привлекателна, изпълнена с живот и ентусиазъм, удовлетворена от себе си и живота си.

Трябва да си напълно отдадена на целите, които искаш да постигнеш и на процеса към постигането им.

С желание и ентусиазъм да изпълняваш задачите, които заедно сме решили, че са нужни по пътя към целите.

Вяра, че можеш да постигнеш всичко, което желаеш!

 

Кои клиенти не са подходящи за работа с теб?

 Аз внимателно селектирам жените, с които работя, като избирам само тези, които са истински решени, имат ми доверие и знам, че ще постигнат резултати, защото няма да саботират процеса.

 Тези, с които не работя (без изключения), са хората, които постоянно си търсят извинения и оправдания, за да не правят задачите си или постоянно подлагат на съмнение абсолютно всичко в моята програма. Ако случайно си от този тип хора, аз те моля най-учтиво да не ме търсиш и се надявам, че ме разбираш защо. Най-вероятно просто няма да може да работим добре заедно и аз не бих искала ти да харчиш парите и времето си. Честно ли е?

 

Какво точно представлява твоят коучинг (треньорски) метод?

 В моите коучинг (треньорски) програми аз съм фокусирана към постигане на здравето, което клиентката ми си е поставила за цел, както и подобряване на цялостното й усещане за благополучие и удовлетвореност, базирани на установяване на конкретното й здравословно състояние в момента, менталните й нагласи и подсъзнателни вярвания, които й пречат да постигне здравето, което желае и начина, по който иска да се чувства, и въвеждане на конкретна програма, базирана на моята система от 7 стъпки към перфектно здраве и вълнуващ живот, стъпка по стъпка, експериментирайки с различните стратегии, подходи и методи, така че да е приятна за клиентката, да я прилага с удоволствие и с лекота да постига резултатите, които желае. През цялото време аз съм до нея, като я изслушвам, окуражавам, насочвам, вдъхновявам, подкрепям и напълно приемам, без следа от критика или осъждане.

 

Какви резултати мога да очаквам?

 “Твоите резултати са израз на нивото ти на осъзнатост” –както казва Боб Проктър. Ще можеш да постигнеш това, което си позволиш и което смяташ, че заслужаваш (затова ще работим много с менталните нагласи). Ако си отдадена, ако действаш по задачите, които си поставяме, ако си отворена и готова за промяната, то резултатите ще настъпят, такива, каквито ги желаеш. С подходящата нагласа и правилните действия, няма нещо, което да не може да бъде постигнато! Аз твърдо вярвам в това.

 

Колко бързо ще получа резултати?

 Ясно ти е, че този въпрос няма еднозначен отговор. Зависи от здравословното ти състояние в момента, колко отдавна страдаш от съответните здравословни проблеми, какви цели си си поставила и колко силно желаеш да получиш резултати, и зависи от скоростта, с която действаш и въвеждаш новите неща, а също и от отклика на тялото ти и емоциите свързани с това. Програмите ми са с продължителност минимум 6 месеца, защото това е средно необходимото време, за да се установят и внедрят новите навици и да се получат трайни резултати. Но когато има нужда от по-продължителна работа, няма проблем да продължим колкото е необходимо.

 

Аз искам да работя с теб, Ани! Какво е нужно да направя?

 Поздравявам те за решението ти да направиш промени, за да се чувстваш по-здрава и щастлива! Ще се радвам да изминем заедно твоя път към здравето! За да ти бъда максимално полезна, ето какво е нужно да направиш:

 

  • Свържи се с мен и се запиши за предварителна опознавателна среща. На нея подробно ще разгледаме здравословното ти състояние и всички други аспекти от живота ти, които имат отношение към здравето и начина, по който се чувстваш. Ще те изслушам внимателно за всички трудности, които срещаш, кое ти пречи да се чувстваш добре и какво си предприела досега, за да оправиш ситуацията. Така аз ще получа пълна картина на твоето състояние и ще можем да набележим насоките за работа.
  • На тази среща също ще ти разясня програмите, които са подходящи за теб, какво включват, с каква продължителност са, какви резултати можеш да очакваш и каква е инвестицията във всяка от тях.
  • Ще можеш да зададеш всички въпроси, на които все още нямаш отговор и да получиш по-голяма яснота.
  • И не на последно място по важност, ще се запознаем и усетим можем ли да работим заедно.
  • Тази среща е предварителна и е безплатна.

 

        Може ли един разговор да промени живота ти?