За връзка с мен: Д-р Ани Димитрова ani@zdravesani.com, dr_dimitrova /Skype/, 0886 940 873

Кое е първото и най-важно нещо, с което да се заемем, ако искаме да се излекуваме

file20060След 20 години живяни в болка и опити да се освободя от нея, сега, когато болката остана в миналото и най-после съм свободна, аз се обръщам назад и мога да видя пътя, по който минах, за да стигна до здравето. Защото изцелението не са просто определени действия, които предприемаме, за да поправим тялото, изцелението е пътуване и то към себе си! Много преди да се прояви в тялото една болест, има нарушения в хармонията и баланса на енергийно и емоционално ниво, т.нар. блокажи или дефицити на енергия, които пречат, спират енергията от естественото й движение по енергийните канали в тялото ни, оттам страдат различни органи и системи, и на края се стига до болест, проявена на физическо ниво. Всъщност болестта се явява вик на тялото за помощ! Тя просто ни дава знак, че нещо не е наред, че ако продължаваме по същия начин да живеем, нещата ще ескалират и ще се стигне до сериозно увреждане на тялото ни. Погледнато по този начин, болестта не е проблемът, борим се с погрешния враг. Болестта по-скоро е решението на тялото в отговор на проблема, който е много по- дълбоко, на друго ниво и затова не може да бъде решен с методи, действащи само на физическо ниво. Моят опит затвърди в мен убеждението, че първото и най-важно нещо, с което трябва да започнем, ако страдаме от хронична болест, дългогодишен здравословен симптом или неразположение, дори това да е само наднормено тегло, е:

Промяната в менталната ни настройка и отношението към болестта.

  • Защо това е толкова важно? Всяко нещо, само по себе си, е неутрално. Дали се проявява като позитивно или негативно в живота ни зависи от това, как ние го определяме. Ако вярваме, че това е ужасно заболяване, болка, че само ни пречи, страдаме заради него, чувстваме се ужасно, депресира ни и т.н., гневни сме му, мислим само как да го преборим, как да се отървем от него. Мисълта ни е насочена в търсене на средства, методи, хора, вещества, които да ни помогнат в борбата. Настроени сме за война! Какви вибрации излъчваме, според вас? Каква енергия? Според закона за привличането, ние привличаме в живота си, не това което искаме, а това което сме! Какво привличаме, тогава, с тази ниска вибрация и негативна енергия? …Други хора, ситуации, събития, преживявания, които носят същата вибрация, които засилват нашата негативна вибрация, т.е. носят повече от това, което сме! Носят повече болест!

 

  • Какъв е нашият вътрешен диалог? Какво говорим на себе си или какво се чуваме да казваме на хората, особено по отношение на нашето заболяване? Когато се запознах с тази теория, аз си дадох сметка, че най-често казвам на хората “Аз страдам от ужасни болки в кръста, които са толкова отдавна, че имам чувството, че съм се родила с тях и каквото и да опитвам, няма полза.” А това твърдение дори не отговаря съвсем на истината. Знаете, че 95% от действията ни и от живота ни изобщо се командва от подсъзнанието. Там са всички заучени модели, вярвания, убеждения, навици, още от най-ранното ни детство. И ние може и да си мислим, че съзнателно вземаме решение за едно или друго наше действие, но на практика през повечето време живеем на автопилот, повечето ни действия са автоматично генерирани от подсъзнанието.Това обяснява и факта, че въпреки че сме толкова добре информирани, всичко е на един Гугъл разстояние, дори и това, което четете в момента, не го чувате за първи път! Но ние не въвеждаме нищо от това, което знаем-знаем кое е полезно и не го правим, знаем кое ни вреди и продължаваме…защо?-силата на навика и точно този живот на автопилот! Подсъзнанието няма способността да отхвърля дадени твърдения като неверни, то приема всички наши мисли и желания, и дори когато нещо е само плод на нашето въображение, за подсъзнанието това е истина и се е случило. Така че то възприема като абсолютна истина целият наш вътрешен диалог.Ето защо негативният фокус води до още страдание. Което е и добрата новина, защото съзнателно променяйки вътрешния си диалог в позитивен, ние можем да влияем на подсъзнанието в желаната посока.

 

Това е един от аспектите, върху който работим с моите клиенти, за да разрешим здравословните им предизвикателства. Може ли един разговор да промени живота ти? Свържи се с мен за безплатна опознавателна среща!