За връзка с мен: Д-р Ани Димитрова ani@zdravesani.com, dr_dimitrova /Skype/, 0886 940 873

Как да се справиш с емоционалното преяждане, без усилия на волята и без лишения [ВИДЕО]

Когато работя с моите клиентки по темата за наднорменото тегло и колко е трудно да го свалиш, и още по-трудно да го задържиш, все по-ясно се очертава ролята на ежедневния, хроничен стрес в процеса на натрупване на килограми, невъзможността за свалянето им и задържането на новото тегло в дългосрочен план. И тук става въпрос за стрес, който не е силен, ясно изявен, но който се повтаря ежедневно, ежечасно и се натрупва, водейки до промяна на биохимията в организма ни и оттам до най-различни разрушителни действия и реакции.

Най-голям източник на хроничен стрес са човешките същества. Ние ежедневно влизаме в безброй взаимоотношения с други хора – колеги, партньори, родители, деца, клиенти, съграждани, приятели и т.н. и това провокира различни реакции в нас. Ядосваме се в трафика на другите шофьори, на пешеходците; чувстваме се притиснати от шефа с вечните му изисквания и забележки; все не можем да угодим на брачния си партньор или пък се чувстваме самотни и се самосъжаляваме, защото нямаме такъв; децата ни изкарват от нерви и все чакат ние да свършим училищните им задължения; родителите ни звънят непрекъснато, за да се оплакват и да искат да ги съжаляваме; клиентите са недоволни и не знаят какво искат и мога да продължа до безкрай. Всичко това генерира стрес в нас и в един момент “изпушваме”.

Много често, храната се превръща в инструмент, в необходимото лекарство, което ни успокоява, намалява напрежението и ни кара да се чувстваме релаксирани и доволни (но за кратко). Постепенно, все по-често прибягваме до шоколад, сладолед, бисквитки или просто до каквато и да било храна, за да се справим с напрежението и стреса, и това се превръща в навик. Обвързваме емоциите си с храната и я използваме като лекарство, като наркотик дори, защото се пристрастяваме към усещанията, които тя ни носи.

Но има начин да постигнем този релакс с други средства и да не е нужно да преяждаме с  храни, които само ще качат обиколките ни и нищо полезно няма да има за тялото и здравето ни.

В това видео ти показвам  една техника от енергийната медицина за намаляване на напрежението и стреса, и успокояване, която можеш да използваш ПРЕДИ да посегнеш към шоколада, сладоледа или да заровиш глава в хладилника. След нея ще установиш с учудване, че вече нямаш желание да ядеш, защото просто не си гладни, или няма да се нахвърлиш лакомо на храната и да изядеш огромни количества.

 

И имам предизвикателство за теб :-)  Пробвай да направиш техниката, показана във видеото, в моментите, когато имаш нужда от успокояване или непосредствено преди всяко хранене. Наблюдавай как се чувстваш, има ли разлика в отношението ти към храната и начина по който ядеш? Как се чувстваш след нахранване? Какво количество храна погълна? Чувстваш ли се виновна както преди?

Пиши ми на имейл, в Скайп или на лични съобщения отговорите на тези въпроси. Работи ли тази техника и за теб?

Ще се радвам да чуя как се чувстваш и дали съм ти била полезна!

А ако искаш да се научиш на други техники, за да промениш отношението си към храната и да се справиш с наднорменото си тегло, свържи се с мен за 30 минутен безплатен опознавателен разговор по телефона, където аз ще се запозная по-конкретно с твоите проблеми и ще видим как мога да ти помогна или си запази час за този разговор направо в моя график.