За връзка с мен: Д-р Ани Димитрова ani@zdravesani.com, dr_dimitrova /Skype/, 0886 940 873

Дишането и какво не знаем за него

Дишането е едновременно волеви и неволеви процес, т.е. ние можем съзнателно да забавим, ускорим или спрем дишането си, но само до някаква степен. Когато състоянието стане застрашаващо живота ни, се включва инстинктът за самосъхранение и ние вдишваме. Но през цялото време на съществуването ни, дишането се случва автоматично и ние не мислим “Сега колко да вдишам, а сега да издишам ли или да почакам още малко?” Точно както и сърдечната дейност, и работата на вътрешните ни органи и дишането си действат автоматично, командвани от автономната нервна система и без участието на ума и мислите ни.

Това, което не учим в училище обаче е, че дишането е основната връзка между тялото и ума и то зарежда с енергия “финото тяло”, което свързва физическите и психическите аспекти на нашето същество.

От личен опит също знаем, че между емоциите и дишането има връзка, защото силните емоции са свързани с промени в дишането. И резонно възниква въпросът – Могат ли емоционалните и физическите състояния да се променят чрез промяна на дихателните модели? И отговорът е положителен.

 

 

Това е един от аспектите, върху който работим с моите клиенти, за да разрешим здравословните им предизвикателства. Може ли един разговор да промени живота ти? Свържи се с мен за безплатна опознавателна среща!