За връзка с мен: Д-р Ани Димитрова ani@zdravesani.com, dr_dimitrova /Skype/, 0886 940 873

АРТРИТЪТ – КАК ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ БОЛКАТА И ДА ПОСТИГНЕМ ПЪЛНО ИЗЦЕЛЕНИЕ /2 част/

neshto-interesno_bЛокализацията на артрита в тялото може да бъде ключ към скритите емоции или травми, които потискаме. Една от любимите ми книги за декодиране на емоционалните корени на физическата болка е “Излекувай тялото си” на Луиз Хей. Можеш да потърсиш в нея мястото на твоята болка в тялото и да получиш яснота каква емоционална травма потискаш.

Ето как можеш да стигнеш до корена на артрита (или всяка една болка, която изпитваш в тялото си):

 1. Локализирай болката – използвай книгата на Луиз Хей “Излекувай тялото си” или “Твоето тяло казва: обичай се!” на Лиз Бурбо, за да проучиш всяка част от тялото си, където изпитваш болка. Например, Луиз Хей казва, че болката във врата се свързва с твоята неспособност да погледнеш на даден проблем от друга страна. Болката в коляното означава, че си упорит и не си гъвкав в мненията си. Болка в ръката означава, че се държиш за нещо, което не е добро за теб или се чувстваш неспособен да се справиш с нещо.
 2. Приеми емоциите на артрита – ако болката е причинена от артрит, винаги трябва да добавиш емоции като гняв, критичност, възмущение или страх – например, ако болката в ръката е причинена от артрит, към значението, че се придържаш към нещо, което не е добро за теб, се добавя и гняв или възмущение по отношение на това, към което се придържаш.
 3. Уточни коя страна от тялото ти е засегната – обикновено артрит в лявата половина на тялото е свързан с взаимоотношенията и връзките в живота, креативността и други женски качества или с жените в живота ти. Артрит в дясната половина на тялото се свързва с мъжката страна, като кариера и финанси, или с мъжете в живота ти. Ако е засегната лявата ръка, може би се придържаш към взаимоотношения, които не работят и те карат да изпитваш негодувание. А ако е дясната ръка, може да чувстваш страх да поискаш определена работа или да кандидатстваш за нея.
 4. Изрази своите емоции и после ги освободи – след като вече си установил мястото и значението на болката, изрази емоциите свързани с това. Първо постави ръка на болезнената част от тялото и кажи на глас “Тук ме боли”. Ако болката е в повече части на тялото, просто движи ръката си и повтаряй “ Тук ме боли” за всяка болезнена част. И след това кажи “Избирам да освободя…..” и назови емоцията или случката, с която свързваш тази емоция. Ако не можеш конкретно да назовеш твоята емоция, може просто да кажеш “Сега изчиствам гнева, негодуванието и страха от моите стави”. Използвай това, за да обелиш пластовете от емоции и да установиш коренната причина за твоя артрит.

 Помни, че дори и да си преживял болезнено събитие, ти избираш как ще го интерпретираш и как ще откликнеш на него. Когато се придържаш към болезнени спомени, твоето тяло реагира с физическа болка,  секреция на определени хормони и друг тип отговори на стреса. Затова, приеми емоциите си и после ги пусни да си отидат. Това е равносилно на изхвърлянето на боклука всеки ден.

 

И сега ще ти представя 7 алтернативни терапии за облекчаване на болките от артрита:

Контролирането на болката при артрит е много важна част от изцелението. Ако не облекчиш болките, можеш да достигнеш дори до депресия и изтощение, а това срива имунната система. Ако се налага да вземеш лекарство, нека това бъде най-безопасното (по възможност) и за възможно най-кратко време. А като допълнение опитай един или няколко от  следните алтернативни методи за справяне с болката, докато продължаваш да практикуваш техники за освобождаване на емоциите асоциирани с артрита.

 

 1. Изчисти диетата си – начинът на хранене на съвременния човек до голяма степен е виновен за т.нар. тихо възпаление в организма и клетките. Приемането на натурална, непреработена фабрично, цялостна храна е от изключително значение, когато искаме да облекчим физическа болка, независимо от произхода й. Със сигурност трябва да елиминираш всички зърнени храни и захарите. Те повишават нивата на инсулина и лептина и предизвикват възпаление. Също е добре диетата да се изчисти от млечни продукти, царевица и производни, соя и всички фабрично преработени храни.
 2. Оптимизирай количеството на витамин Д – най-добрият начин за повишаване на нивото на вит.Д в организма е чрез излагане на слънце. Но ако живееш в страна, където няма достатъчно слънчеви дни, може да приемаш вит.Д като добавка.
 3. Добави Омега-3 мазнини – Омега 3 маслата намаляват възпалението. Добави Омега 3 масла от растителен произход като ленено семе или орехи. Но може и да се използват Омега 3 масла под формата на хранителни добавки, добити от мазни риби или крил.
 4. ТЕС /EFT/ техника за емоционална свобода/ – ТЕС може да помогне за освобождаване на стреса и емоционалните травми и да се стигне до истинската причина за артритните болки.
 5. Добави храни с противовъзпалително действие – куркума, джинджифил, ананас, повече зеленчуци и плодове, колкото по-цветни, толкова по-добре. Премахни всяка храна, към която може би проявяваш непоносимост. Хората с артрит често не се справят добре с храни с тъмни цветове – патладжан, сини сливи и др. Яж храната максимално близо до сурово състояние, продукт на органично земеделие по възможност и пий плодови и зеленчукови сокове.
 6. Пробвай акупунктура – китайците са убедени, че артритът е заболяване в резултат на блокаж, запушване на един от енергийните меридиани на тялото. Акупунктурата, както и ТЕС и други методи за повлияване на акупунктурните точки, могат да помогнат да се отблокират меридианите и да се облекчи болката, и намали възпалението.
 7. Заземяване – заземяването изчиства положително заредените йони, които предизвикват възпаление в тялото и така балансира собствената ни електрическа система. Дори само да стоиш с боси крака върху земята за 20 мин. на ден, намалява клетъчното възпаление с 20%!

Ако от доста време търсите решение на болката, свържете се с мен за да поговорим за възможните решения, безплатно!