За връзка с мен: Д-р Ани Димитрова ani@zdravesani.com, dr_dimitrova /Skype/, 0886 940 873

20 източника на болка в тялото, които са директно свързани с емоционалното ни състояние

20-sources-de-douleur-dans-le-corps-qui-sont-chacune-directement-liees-a-des-etats-emotionnels-specifiquesБолката е едно от най-разпространените усещания в нашето тяло. Болката има 3 нива на проявление и те са енергийно, начинът, по който я възприемаме и физическата й  изява.      Всяка болка може да бъде свързана с определено емоционално състояние. И това ни показва, че въпреки че сме пораснали вече, все още имаме да учим много житейски уроци, за да се научим как да избягваме болката. След като урокът е твърдо включен в живота ни, разбирането и научаването му като начин да бъде предаден на другите хора,  води просто до изчезване на болката.

Тялото дава ясни сигнали що се отнася до болката.  Житейската ни опитност се проявява директно в нашето тяло и когато преживяваме емоционален стрес, тялото ни показва точно къде е проблемът. Единственото нещо, което е нужно да направим, е да разкодираме посланието.

 

 

 1. БОЛКА В МУСКУЛИТЕ

Означава невъзможност да се придвижвате напред в живота. Колко гъвкави сте в това, което ви се случва на работа, в къщи и вътре във вас. Оставете се на течението.

 1. ГЛАВОБОЛИЕ

Ограничаване на вземането на решение. Мигрените се появяват, когато знаем какво решение трябва да вземем и не го правим. Осигурете си време за почивка всеки ден и правете нещо за отпускане на напрежението.

 1. БОЛКА ВЪВ ВРАТА

Показателна е, че може би имате проблем с ПРОШКАТА към другите и дори към себе си. Ако страдате от болки във врата, помислете за нещата, които харесвате в себе си и другите. Съзнателно работете върху умението си да прощавате.

 1. БОЛКА ВЪВ ВЕНЦИТЕ

Свързана е с решения, които не вземате или не устоявате, щом веднъж сте ги взели. Бъдете ясни в целите, които си поставяте и ги следвайте неотклонно!

 1. БОЛКА В РАМОТО

Може да означава, че носите реален емоционален товар. Фокусирайте се върху конкретни действия, с които да разрешите проблема или поне разпределете товара с другите хора, които са в живота ви.

 1. БОЛКА В СТОМАХА

Появява се, когато не сте “смлели”, образно казано, нещо негативно. Чувството, че не ви зачитат достатъчно предизвиква усещания в стомаха и печал.

 1. БОЛКА В ГОРНАТА ЧАСТ НА ГЪРБА

Показва, че ви липсва емоционална подкрепа. Може да не се чувствате обичани. Ако сте сами, може би е време да срещнете някого, с когото да споделите живота си.

 1. БОЛКА В ДОЛНАТА ЧАСТ НА ГЪРБА

Може да означава, че твърде много се тревожите за пари или ви липсва емоционална подкрепа. Може би е дошло времето да поискате увеличение на заплатата  или да обмислите план, който ще ви помогне да се справяте с финансите по-добре.

 1. БОЛКА В САКРАЛНАТА И ОПАШНАТА КОСТ

Може би седите върху проблем, който изисква решение. Стигнете до дъното на проблема и ще видите как той ще се разреши.

 1. БОЛКА В ЛАКЪТЯ

Има общо със съпротивата ви към промяната в живота ви. Ако ръцете ви са вдървени, може да означава, че сте твърде крайни в мнението си. Може би е дошло времето да се осмелите да раздвижите нещата или просто да ги пуснете.

 1. БОЛКА В РЪЦЕТЕ

Вие носите нещо или някой като емоционален товар. Може би е време да се запитате защо продължавате да го носите?

 1. БОЛКА В ДЛАНИТЕ И ПРЪСТИТЕ

Дланите символизират връзката с другите. Ако имате болка в ръцете от китките надолу, може да означава, че избягвате да се свързвате с други хора. Опитайте да създадете нови приятелства или да възстановите прекъснати отношения.

 1. БОЛКА В ХЪЛБОЦИТЕ, ТАЗОБЕДРЕНИТЕ СТАВИ

Ако се страхувате да се движите напред, това може да се прояви като болка в хълбоците и бедрата. Може да означава, че се съпротивлявате на промените или сте твърде предпазливи във вземането на решения. Ако обмисляте някои големи идеи, време е да вземете решение. Обща болка в таза се свързва и с липсата на подкрепа. Когато навехнем или изкълчим тазобедрените стави, това се свързва с дисбаланс в начина, по който се отнасяте към живота. Чувствате липса на любов и подкрепа.

 14.БОЛКА В СТАВИТЕ (НАЙ-ОБЩО)

Както при мускулите, болките в ставите са свързани с гъвкавостта. Бъдете отворени към нови гледни точки, уроци и житейски преживявания.

 1. БОЛКА В КОЛЯНОТО

Коляното символизира нашето отношение към другите, балансирано или агресивно. Проблеми с коляното означават трудност да се прегъвате, да приемете нещата такива, каквито са. Вътрешната страна на коляното се отнася към обществото, работата, приятелите; външната страна се свързва с лични проблеми. Запомнете: вие сте човек, простосмъртен. Не позволявайте егото да доминира живота ви.

 1. БОЛКА В ЗЪБИТЕ

Изразява факта, че не харесвате ситуацията, в която се намирате. Постоянното предъвкване на това се отразява на емоциите в ежедневието ви. Помнете, че преживяното отминава много по-бързо, ако се фокусирате на позитивните аспекти.

 1. БОЛКА В ГЛЕЗЕНИТЕ

Показва, че не си разрешавате правото на удоволствие. Може би е време да започнете да си прощавате и опитайте да придадете повече пикантност на любовния си живот.

 1. УМОРА, ИЗТОЩЕНИЕ, ПРИЧИНЯВАЩО БОЛКА

Досада, съпротива и отричане на нуждата да се придвижите напред. Вслушайте се в това тихо гласче, което говори нежно и ви сръчква към нови преживявания.

 1. БОЛКА В СТЪПАЛАТА

Когато сте депресирани, може да изпитвате болки в стъпалата. Твърде много негативност се е събрала под краката ви. Наслаждавайте се на малките удоволствия в живота. Приютете домашно животинче, намерете си хоби или нова страст. Търсете радостта!

 1. НЕОБЯСНИМА БОЛКА В РАЗЛИЧНИ ЧАСТИ НА ТЯЛОТО

Клетките в тялото ни непрекъснато се обновяват и по време на този процес се прочистват от негативна енергия.Имунната система и всички ситеми в тялото са отслабени. Затова тялото може да изглежда, че е болно, а в същност да се намира в състояние на прочистване. Знайте, че това ще отмине!

 

Превод от английски. Източник: www.thelifeisamazing.com

 

В своята практика, като здравен коуч, аз работя с моите клиенти за откриването, отработването и освобождаването на емоциите, които ги разболяват. Свържи се с мен за безплатна опознавателна среща, където ще чуя твоите конкретни проблеми и ще обсъдим как мога да ти помогна.